Рецепти
Посни бомбици со портокал Ана Ристеска

Интересни бомбици со портокал, суво грозје, ореви и бисквити кои се одличен десерт за време на постите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Портокал(4 - само кора )

Посни бисквити(300 Грама)

Шеќер во прав(400 Грама)

Сечкани ореви(100 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

Рум(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Портокалите се лупат и корите се варат четри пати во четири води.
  2. Откако ќе се изладат и ќе се исцедат, корите се мелат во машина за мелење и измелената содржина се става во подлабок сад.
  3. Во истиот сад се додаваат и кршените бисквити, шеќерот во прав, сувото грозје, претходно потопено со 2 лажици рум. На крај се додаваат сечканите ореви.
  4. Се промешува и кога ќе згусне смесата, се прават бомбиците во форма на топчиња, кои се валкаат во кристален шеќер, бел или кафен по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: