Рецепти
Посни бомбици со портокал Ана Ристеска

Интересни бомбици со портокал, суво грозје, ореви и бисквити кои се одличен десерт за време на постите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Портокал(4 - само кора )

Посни бисквити(300 Грама)

Шеќер во прав(400 Грама)

Сечкани ореви(100 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

Рум(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Портокалите се лупат и корите се варат четри пати во четири води.
  2. Откако ќе се изладат и ќе се исцедат, корите се мелат во машина за мелење и измелената содржина се става во подлабок сад.
  3. Во истиот сад се додаваат и кршените бисквити, шеќерот во прав, сувото грозје, претходно потопено со 2 лажици рум. На крај се додаваат сечканите ореви.
  4. Се промешува и кога ќе згусне смесата, се прават бомбиците во форма на топчиња, кои се валкаат во кристален шеќер, бел или кафен по желба.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: