Рецепти
Прженица со свинско Ана Ѓорова

Пржено и потпечено свинско месо со суви пиперки што е одличен ручек. Искомбинирајте го со свежа туршија.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(удина 1 килограм )

Праз(2 Килограми)

Сува везена црвена пиперка(10 )

Свинска маст(3 Супени лажици)

Масло(2 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(2 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол

Вегета

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Свинското месо се сечка на коцки. Се пржи во маслото и во свинската маст додека добие убава, црвеникава боја.
  2. Потоа во истиот сад се додаваат црвените суви пиперки (ситно исечкани). Сè заедно се пржи уште неколку минути.
  3. Празот убаво се чисти, се мие и се сечка многу ситно. Се става во друга тава со масло, па се пржи.
  4. Откако малку ќе се испржи празот, се додаваат прженото месо и сувите пиперки. Се мешаат добро, па се продолжува со пржење додека омекне празот.
  5. На крајот откако сè ќе биде добро испржено, се додава една лажица црвен пипер. Се додава и вегетата, биберот, па сето тоа добро се промешува.
  6. Потоа се додава малку вода и се остава на тивок оган да се динста.
  7. Откако прженицата е речиси готова, се додава претходно измешаниот густин со малку вода. Се промешува повторно и потоа се става во рерна да се запече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: