Рецепти

Пудинг од јајца со сланина
Необичен начин на подготовка на јајцата за појадок кој со сигурност ќе ви се допадне
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(6 )
Сланина(2 Парчиња)
Рендан кашкавал(50 Грама)
Павлака(1 Децилитар)
Путер(10 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Скршете ги јајцата во еден сад, додајте малку сол, 30 грама кашкавал, бибер и павлака. Матете ги сите состојки со вилушка се додека не добиете пенлива хомогена смеса.
- Намастете 4 длабоки порцелански садови, посипете ги со останатиот рендан кашкавал, а вишокот измешајте го во смесата од јајца.
- Потоа наполнете ги садовите со смесата од јајца, а нов ставете ги во тава со високи рабови.
- Сланината исечете ја на 4 ленти и распоредете ги врз секоја од смесите со јајца.
- Во тавата сипете врела вода да зафаќа 2/3 од висината. Ставете ја тавата во рерна и печете го пудингот 20 минути на 10 степени. Сервирајте го со грисини.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во