Рецепти
Пудинг од јајца со сланина Ана Ристеска

Необичен начин на подготовка на јајцата за појадок кој со сигурност ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Сланина(2 Парчиња)

Рендан кашкавал(50 Грама)

Павлака(1 Децилитар)

Путер(10 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Скршете ги јајцата во еден сад, додајте малку сол, 30 грама кашкавал, бибер и павлака. Матете ги сите состојки со вилушка се додека не добиете пенлива хомогена смеса.
  2. Намастете 4 длабоки порцелански садови, посипете ги со останатиот рендан кашкавал, а вишокот измешајте го во смесата од јајца.
  3. Потоа наполнете ги садовите со смесата од јајца, а нов ставете ги во тава со високи рабови.
  4. Сланината исечете ја на 4 ленти и распоредете ги врз секоја од смесите со јајца.
  5. Во тавата сипете врела вода да зафаќа 2/3 од висината. Ставете ја тавата во рерна и печете го пудингот 20 минути на 10 степени. Сервирајте го со грисини.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: