Рецепти
Пудинг од јапонско јаболко Ана Ристеска

Едноставен, пребрз и превкусен есенски десерт за кога не сакате да поминете многу време во кујната

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јапонско јаболко(2 )

Шеќер(1/2 Кафена лажица)

Млеко(половина од количината на јапонското јаболко (внатрешноста) )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подогтвува за помалку од 5 минути

  1. Исечете го врвот на јапонското јаболко и внатрешноста извадете ја со лажица. Внимајте јапонското јаболко сеуште да има форма бидејќи пудингот ќе го служиме во него.
  2. Ставете ја внатрешноста од јаболкото во блендер заедно со млекото и шеќерот и убаво изблендирајте ги.
  3. Сипете ја течноста во кората од јапонските јаболка и иставете ги јаболката во фрижидер неколку часа за пудингот да се стврдне.
  4. Кога ќе биде добро оладен послужете го.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: