Рецепти
Пудинг од јапонско јаболко
Едноставен, пребрз и превкусен есенски десерт за кога не сакате да поминете многу време во кујната
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јапонско јаболко(2 )
Шеќер(1/2 Кафена лажица)
Млеко(половина од количината на јапонското јаболко (внатрешноста) )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подогтвува за помалку од 5 минути
- Исечете го врвот на јапонското јаболко и внатрешноста извадете ја со лажица. Внимајте јапонското јаболко сеуште да има форма бидејќи пудингот ќе го служиме во него.
- Ставете ја внатрешноста од јаболкото во блендер заедно со млекото и шеќерот и убаво изблендирајте ги.
- Сипете ја течноста во кората од јапонските јаболка и иставете ги јаболката во фрижидер неколку часа за пудингот да се стврдне.
- Кога ќе биде добро оладен послужете го.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во