Рецепти
Пудинг од јапонско јаболко Ана Ристеска

Едноставен, пребрз и превкусен есенски десерт за кога не сакате да поминете многу време во кујната

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јапонско јаболко(2 )

Шеќер(1/2 Кафена лажица)

Млеко(половина од количината на јапонското јаболко (внатрешноста) )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подогтвува за помалку од 5 минути

  1. Исечете го врвот на јапонското јаболко и внатрешноста извадете ја со лажица. Внимајте јапонското јаболко сеуште да има форма бидејќи пудингот ќе го служиме во него.
  2. Ставете ја внатрешноста од јаболкото во блендер заедно со млекото и шеќерот и убаво изблендирајте ги.
  3. Сипете ја течноста во кората од јапонските јаболка и иставете ги јаболката во фрижидер неколку часа за пудингот да се стврдне.
  4. Кога ќе биде добро оладен послужете го.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: