Рецепти
Рафаело бомбици Ана Ристеска

Познатите Рафаело бомбици на Фереро сега можете да си ги приготвите и дома

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лешник(200 Грама)

Вода(1.5 Децилитри)

Шеќер(450 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Млеко во прав(400 Грама)

Кокосови снегулки(300 Грама)

ПОДГОТОВКА
  1. Лешниците испечете ги во рерна и оставете да се оладат (внимавајте да не изгорат).
  2. Водата, шеќерот и маргаринот се растопуваат на тивок оган.
  3. Кога се ќе се растопи се додава млекото во прав и кокосот.
  4. Целата смеса убаво се меша и се остава да се олади.
  5. Се прават бомбици, внатре се става лешник и потоа се валкаат во кокос.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: