Рецепти
Рафаело бомбици
Познатите Рафаело бомбици на Фереро сега можете да си ги приготвите и дома
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лешник(200 Грама)
Вода(1.5 Децилитри)
Шеќер(450 Грама)
Маргарин(250 Грама)
Млеко во прав(400 Грама)
Кокосови снегулки(300 Грама)
ПОДГОТОВКА
- Лешниците испечете ги во рерна и оставете да се оладат (внимавајте да не изгорат).
- Водата, шеќерот и маргаринот се растопуваат на тивок оган.
- Кога се ќе се растопи се додава млекото во прав и кокосот.
- Целата смеса убаво се меша и се остава да се олади.
- Се прават бомбици, внатре се става лешник и потоа се валкаат во кокос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во