Рецепти
Рафаело бомбици Ана Ристеска

Познатите Рафаело бомбици на Фереро сега можете да си ги приготвите и дома

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лешник(200 Грама)

Вода(1.5 Децилитри)

Шеќер(450 Грама)

Маргарин(250 Грама)

Млеко во прав(400 Грама)

Кокосови снегулки(300 Грама)

ПОДГОТОВКА
  1. Лешниците испечете ги во рерна и оставете да се оладат (внимавајте да не изгорат).
  2. Водата, шеќерот и маргаринот се растопуваат на тивок оган.
  3. Кога се ќе се растопи се додава млекото во прав и кокосот.
  4. Целата смеса убаво се меша и се остава да се олади.
  5. Се прават бомбици, внатре се става лешник и потоа се валкаат во кокос.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: