Рецепти
Рибен намаз
Намазот се подготвува исклучително брзо и едноставно, а е со посебен вкус. Одлично оди со потпечено лепче.
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Папалини(чадени 4 или повеќе по вкус )
Туна во конзерва(1 )
Кромид(1 помала Главица)
Сенф(2 Кафени лажици)
Маргарин(4 Кафени лажици)
Кечап(по желба )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути
- Кромидот се чисти и се меле во блендер.
- Потоа во блендерот се додаваат туната од конзерва, папалините (чадени), сенфот, кечапот и маргаринот.
- На крај се додаваат жалфија, рузмарин и се посолува и зачинува по вкус.
- Повторно сите состојки се блендираат додека да се добие хомогена кремаста смеса.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во