Рецепти
Рибен намаз Ана Ѓорова

Намазот се подготвува исклучително брзо и едноставно, а е со посебен вкус. Одлично оди со потпечено лепче.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Папалини(чадени 4 или повеќе по вкус )

Туна во конзерва(1 )

Кромид(1 помала Главица)

Сенф(2 Кафени лажици)

Маргарин(4 Кафени лажици)

Кечап(по желба )

Жалфија

Рузмарин

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Кромидот се чисти и се меле во блендер.
  2. Потоа во блендерот се додаваат туната од конзерва, папалините (чадени), сенфот, кечапот и маргаринот.
  3. На крај се додаваат жалфија, рузмарин и се посолува и зачинува по вкус.
  4. Повторно сите состојки се блендираат додека да се добие хомогена кремаста смеса.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: