Рецепти
Ролат со ореви Ана Ѓорова

Одличен десерт за со шолја варено кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(5 лажици + 1 чаша )

Брашно(5 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Вода(1/2 Чаша)

Маргарин(1 Кафена лажица)

Мелени бисквити(6 Супени лажици)

Мелени ореви(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат со 5 лажици шеќер и со ќесичето ванилин шеќер. Се додаваат брашното и прашакот за печиво и смесата убаво се соединува.
  2. Во плех на хартија се истура смесата за печење и се пече 20 минути. Откако ќе се испече пандишпанот се превртува на влажна крпа. Се одлепува од хартијата и се завиткува во влажна крпа.
  3. Во сад на рингла се ставаат 1 чаша шеќер, 1/2 чаша вода, маргаринот, мелените ореви и мелените бисквити. Смесата се вари со постојано мешање додека згусне.
  4. Пандишпанот се премачкува со филот и се витка во ролат, а потоа се сече на парчиња и се послужува.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: