Рецепти
Ролати од телешко во бел сос Ана Ѓорова

Специјалитет од телешко месо за гурманите и љубители на месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Секоја шницла ставете ја меѓу 2 листа масна хартија и истолчете ја.
  2. Сирењето исечете го на парчиња.
  3. Врз секоја шницла ставете по две парчиња сланина (може и сушено говедско месо) и по едно парче сирење.
  4. Завиткајте ги ролатите и прицврстете ги со чепкалка.
  5. Загрејте го путерот во тава и на него пржете ги набрашнетите ролати. Посолете ги, полијте ги со виното и оставете го да испари.
  6. Додајте ја павлаката и варете го сосот уште неколку минути.
  7. Зачинете го со неколку згмечени бобинки од смрека, во него додајте ги ролатите и сервирајте ги.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: