Рецепти
Романски качамак Ана Ѓорова

Интересно и лесно мезе за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(1 Килограм)

Чаден колбас(7 тенки )

Кајмак(200 Грама)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тава за печење ставете го пченкарното брашно, ставете ја тавата во рерна и печете 2 минути на 200 степени.
  2. Колбасите исечкајте ги на тенки кругови.
  3. Во посолена, зовриена вода во тенџере на оган додајте масло за јадење, малку сол и запеченото брашно и мешајте со лажица додека качамакот ја добие потребната густина.
  4. Половина од качамакот ставете во правоаголна тава за печење, намастена со масло, врз него наредете ги колбасите и прекријте со преостанатиот качамак.
  5. Во тавата нанесете го кајмакот и печете го качамакот 15 минути во рерна на 200 степени.
  6. Исечете на коцки и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: