Рецепти
Романски качамак Ана Ѓорова

Интересно и лесно мезе за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(1 Килограм)

Чаден колбас(7 тенки )

Кајмак(200 Грама)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тава за печење ставете го пченкарното брашно, ставете ја тавата во рерна и печете 2 минути на 200 степени.
  2. Колбасите исечкајте ги на тенки кругови.
  3. Во посолена, зовриена вода во тенџере на оган додајте масло за јадење, малку сол и запеченото брашно и мешајте со лажица додека качамакот ја добие потребната густина.
  4. Половина од качамакот ставете во правоаголна тава за печење, намастена со масло, врз него наредете ги колбасите и прекријте со преостанатиот качамак.
  5. Во тавата нанесете го кајмакот и печете го качамакот 15 минути во рерна на 200 степени.
  6. Исечете на коцки и послужете.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: