Рецепти
Романски качамак
Интересно и лесно мезе за на вашата трпеза
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Во тава за печење ставете го пченкарното брашно, ставете ја тавата во рерна и печете 2 минути на 200 степени.
- Колбасите исечкајте ги на тенки кругови.
- Во посолена, зовриена вода во тенџере на оган додајте масло за јадење, малку сол и запеченото брашно и мешајте со лажица додека качамакот ја добие потребната густина.
- Половина од качамакот ставете во правоаголна тава за печење, намастена со масло, врз него наредете ги колбасите и прекријте со преостанатиот качамак.
- Во тавата нанесете го кајмакот и печете го качамакот 15 минути во рерна на 200 степени.
- Исечете на коцки и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во