Рецепти
Романски качамак Ана Ѓорова

Интересно и лесно мезе за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченкарно брашно(1 Килограм)

Чаден колбас(7 тенки )

Кајмак(200 Грама)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во тава за печење ставете го пченкарното брашно, ставете ја тавата во рерна и печете 2 минути на 200 степени.
  2. Колбасите исечкајте ги на тенки кругови.
  3. Во посолена, зовриена вода во тенџере на оган додајте масло за јадење, малку сол и запеченото брашно и мешајте со лажица додека качамакот ја добие потребната густина.
  4. Половина од качамакот ставете во правоаголна тава за печење, намастена со масло, врз него наредете ги колбасите и прекријте со преостанатиот качамак.
  5. Во тавата нанесете го кајмакот и печете го качамакот 15 минути во рерна на 200 степени.
  6. Исечете на коцки и послужете.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: