Рецепти
Рози со кашкавал Ана Ѓорова

Декоративно предјадење со шунка, кашкавал и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(550 Грама)

Млеко(250 Милилитри)

Маргарин(100 Грама)

Јајце(1 )

Квасец(1/2 )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Сирење(150 Грама)

Печеница(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од состојките (освен сирењето, кашкавалот и печеницата) се замесува тесто и се остава да отстои 20 минути.
  2. Се приготвува филот: кашкавалот се ренда, сирењето се дроби, а печеницата ситно се сечка. Сето тоа убаво се меша.
  3. Тестото се расукува со дебелина од 0,5 см, потоа со калап или чаша се вадат форми на крофни.
  4. Формираните обрачи се одвојуваат од полниот круг и се превртуваат да се добие осмица.
  5. Помалите кругови се премачкуваат со јајца, а преку нив се редат превиткани осмици, така што во средината да остане простор за полнење.
  6. Со приготвениот фил се полнат розите, а потоа се премачкуваат со јајца.
  7. Се печат на 200 степени во загреана рерна додека заруменат.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: