Рецепти
Рози со кашкавал Ана Ѓорова

Декоративно предјадење со шунка, кашкавал и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(550 Грама)

Млеко(250 Милилитри)

Маргарин(100 Грама)

Јајце(1 )

Квасец(1/2 )

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Сирење(150 Грама)

Печеница(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Од состојките (освен сирењето, кашкавалот и печеницата) се замесува тесто и се остава да отстои 20 минути.
  2. Се приготвува филот: кашкавалот се ренда, сирењето се дроби, а печеницата ситно се сечка. Сето тоа убаво се меша.
  3. Тестото се расукува со дебелина од 0,5 см, потоа со калап или чаша се вадат форми на крофни.
  4. Формираните обрачи се одвојуваат од полниот круг и се превртуваат да се добие осмица.
  5. Помалите кругови се премачкуваат со јајца, а преку нив се редат превиткани осмици, така што во средината да остане простор за полнење.
  6. Со приготвениот фил се полнат розите, а потоа се премачкуваат со јајца.
  7. Се печат на 200 степени во загреана рерна додека заруменат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: