Рецепти
Рози со кашкавал
Декоративно предјадење со шунка, кашкавал и сирење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(550 Грама)
Млеко(250 Милилитри)
Маргарин(100 Грама)
Јајце(1 )
Квасец(1/2 )
Шеќер(1 Кафена лажица)
Сол(1/2 Кафена лажица)
Сирење(150 Грама)
Печеница(100 Грама)
Кашкавал(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Од состојките (освен сирењето, кашкавалот и печеницата) се замесува тесто и се остава да отстои 20 минути.
- Се приготвува филот: кашкавалот се ренда, сирењето се дроби, а печеницата ситно се сечка. Сето тоа убаво се меша.
- Тестото се расукува со дебелина од 0,5 см, потоа со калап или чаша се вадат форми на крофни.
- Формираните обрачи се одвојуваат од полниот круг и се превртуваат да се добие осмица.
- Помалите кругови се премачкуваат со јајца, а преку нив се редат превиткани осмици, така што во средината да остане простор за полнење.
- Со приготвениот фил се полнат розите, а потоа се премачкуваат со јајца.
- Се печат на 200 степени во загреана рерна додека заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во