Рецепти
Салата од брокула со прелив од јогурт Ана Ѓорова

Убав рецепт за салата што може да ја подготвите за лесен оброк или гарнир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(500 грама цветови )

Јогурт(200 Милилитри)

Шунка(300 Грама)

Едамер кашкавал(100 Грама)

Пченка во конзерва(100 Грама)

Црвена пиперка(1 )

Маслиново масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во тенџере со зовриена вода на оган обарете ги брокулите, потоа исцедете ги и оставете ги да се оладат.
  2. Пиперката ситно исечкана и зрната пченка додајте ги во садот со брокулите.
  3. Шунката и кашкавалот исечкајте ги на коцки и додајте ги во садот.
  4. Зачинете со сол и бибер по вкус, додајте ги јогуртот и 2-3 лажици маслиново масло и добро измешајте ја салатата.
  5. Може да ја послужите и со јатки по вкус (ореви, бадеми, лешници).
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: