Рецепти
Салата од модри патлиџани Ана Ѓорова

Модар патлиџан со лук, магдонос и целер во тегли

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(1 Килограм)

Лук(2-3 Главици)

Целер(2-3 Гранчиња)

Магдонос(1 Китка)

Оцет

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во солена вода обарете ги модрите патлиџани и кога ќе омекнат исцедете ги и оладете ги.
  2. Секој патлиџан пресечете го по должина до рачката, но така што половините да не се раздвојат.
  3. Во средина ставете исечкан лук и листови од магдонос и целер, споете ги половините и така наредете го патлиџанот во тегли.
  4. На крајот притиснете ги патлиџаните, прелијте ги со раствор од оцет и вода и затворете ја теглата.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: