Рецепти
Салата со риби и ракчиња Ана Ѓорова

Морска салата со зеленчук што може да ја подготвите и за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(400 грама филети )

Ракчиња(12 )

Бистра зеленчукова супа(1,5 Литар)

Бело вино(3 Децилитри)

Марула

Целер(1 страк )

Морков(2 )

Праз(1 страк )

Црвена зелка

Зелени маслинки(40 Грама)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Ставете ја супата да зоврие заедно со исечканиот праз, виното, малку кора од лимон и бибер. Варете ги морковите 5 минути, исцедете ги и исечете ги на тенки, долги стапчиња.
  2. Во истата супа варете ги и ракчињата и филетите од риба, а по 5 минути исцедете ги и исчистете ги.
  3. Исчекајте го целерот и листовите зелка и марула. Измешајте го зеленчукот во чинија за сервирање, додајте ги морските плодови и исечканите маслинки. Зачинете ја салатата со 5 лажици масло, сол и бибер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: