Рецепти
Сендвичи од палачинки Ана Ристеска

Лесно, а вкусно предјадење од палачинки со сирење и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Палачинки(4 )

Домат(2 )

Лук(1 Чешне)

Свежа мајчина душица(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Сирење(200 Грама)

Кашкавал(30 Грама)

Црни маслинки(10 )

Масло(2 Супени лажици)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Измијте ги доматите, исечете ги на тенки кришки, ставете ги во сад и посолете ги.
  2. Излупете го и исечете го на кришки лукот, додајте го на доматите и оставете го да отстои 20 минути. Потоа отстранете го.
  3. Маслинките исечете ги на четвртинки. Сирењето ситно исечкајте го.
  4. Палачинките исечкајте ги на четвртинки и 4 од нив ставете во 4 чинии.
  5. Во еден сад измешајте 4 лажици вода со 2 лажици масло и сол. Полијте ги парчињата палачинки со сосот.
  6. Врз нив ставете 1/4 од доматите, продолжете со исечканите ароматични тревки, сирењето, кашкавалот, исечен на тенки ленти и маслинките. Направете уште 3 слоја завршувајќи со домати.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: