Рецепти
Чоколадни шишарки Ана Ристеска

Лесен чоколаден десерт со состојки кои веќе ги имате дома

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(1 )

Црно чоколадо(100 Грама)

Сусам(100 Грама)

Корнфлекс(1 Пакување)

Мед(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маргаринот, чоколадото, сусамот, кутија чоко попс или корнфлекс и мед се мешаат во сад.
  2. Се ова се остава да зоврие за да се изедначи.
  3. Со лажиче се става од смесата во хартиени кошнички додека е топло.
  4. Се остава шишарките да се стврднат и се послужуваат.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: