Рецепти
Шкембе во рерна Ана Ѓорова

Шкембе со домати и пиперки печено во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шкембе(1.5 Килограм)

Зелена пиперка(1 Килограм)

Домат(500 Грама)

Магдонос(1 Китка)

Масло(2-3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Шкембето исчистете го и исечете го на покрупни парчиња. Ставете го во тенџере на оган да се вари.
  2. Во земјена тава со загреано масло на рингла пропржете ги исечканите пиперки, потоа додајте ги исечканите и излупени домати и пржете додека не испари и изврие водата.
  3. Потоа врз смесата ставете го свареното шкембе, ставете сол и бибер по вкус, исечкан магдонос.
  4. Во огноотпорниот сад налејте малку од течноста во која се вареше шкембето и потоа ставете го во рерна да се пече додека не добие убава боја.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: