Рецепти
Школки во путер Ана Ѓорова

Морски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Школки(400 грама исчистени )

Сол

Бибер

Магдонос

Лимон(1 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Путер(100 Грама)

Бело вино(100 Милилитри)

Домат(2 )

Лук(3 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Лукчето се сечка и се пропржува на една лажица масло.
  2. Потоа доматот се лупи, се сече на коцки и се додава во лукот да се динста.
  3. Чистените школки се мијат и се додаваат во тавата, се мешаат и се оставаат да се динстаат.
  4. Потоа се додава виното, лимонот се сече на парчиња, се цеди сокот и се додаваат парчињата лимон во тавата.
  5. Откако јадењето убаво ќе се издинста, се додава путерот и сите зачини и се промешува. Се остава да се динста една минута.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: