Рецепти
Школки во путер
Морски специјалитет
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Школки(400 грама исчистени )
Лимон(1 )
Маслиново масло(1 Супена лажица)
Путер(100 Грама)
Бело вино(100 Милилитри)
Домат(2 )
Лук(3 Чешниња)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Лукчето се сечка и се пропржува на една лажица масло.
- Потоа доматот се лупи, се сече на коцки и се додава во лукот да се динста.
- Чистените школки се мијат и се додаваат во тавата, се мешаат и се оставаат да се динстаат.
- Потоа се додава виното, лимонот се сече на парчиња, се цеди сокот и се додаваат парчињата лимон во тавата.
- Откако јадењето убаво ќе се издинста, се додава путерот и сите зачини и се промешува. Се остава да се динста една минута.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во