Рецепти
Штрумфчиња Ана Ѓорова

Декоративни и интересни колачиња кои се одлична ужина за Вашите деца!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Масло(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Брашно(600 Грама)

Шеќер(400 грама + 2 чаши )

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Црно чоколадо(1 Пакување)

Шлаг крем ванила

Сина прехранбена боја

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во еден сад се матат 3 јајца со 2 чаши шеќер. Откако убаво ќе се изматат, се додаваат маслото, прашакот за печиво и брашното.
  2. Од состојките се замесува убаво, мазно тесто и потоа од тестото се кинат мали парченца и од нив се прават топчиња со големина на орев.
  3. Направените топчиња се редат во тепсија и се ставаат во загреана рерна да се печат од 10 до 15 минути на температура од 150 степени.
  4. Во меѓувреме се подготвува шербет: во едно тенџере се ставаат 400 грама шеќер и вода колку да го покрие шеќерот.
  5. Колачињата се потопуваат во шербетот и веднаш се вадат настрана, се редат, а потоа се полеваат со растопено чоколадо и со изматена шлаг-пена во која е додадена сина прехрамбена боја.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: