Рецепти
Скуша на кромид со сос од павлака Ана Ѓорова

Превкусен начин на подготовка на скуша во рерна со пропржен кромид и сос од павлака и темјан

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(8 помали )

Кисела павлака(2 Децилитри)

Кромид(3 Главици)

Путер(50 Грама)

Рузмарин

Сушен темјан

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Скушите ги чистиме, им ги отстрануваме главите и ги посолуваме во внатрешната страна, зачинуваме со темјан и гранчиња рузмарин.
  2. Во керамичка тава додаваме масло и го пропржуваме кромидот исечен на кругови. Тргаме од оган и во тавата ги додаваме зачинетите скуши, одозгора ставаме омекнат путер исечкан на парчиња и бибер.
  3. Така подготвените скуши ги ставаме во рерна на 230 степени да се печат околу 30-тина минути.
  4. Павлаката ја мешаме со жица и додаваме масло и темјан, па потоа готовите скуши ги служиме врз кромидот и ги преливаме со сосот од павлака.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: