Рецепти
Сладолед од манго Ана Ѓорова

Летно уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Манго(2 големи )

Кондензирано млеко(350 Милилитри)

Слатка павлака(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Мангото изупете го од кората и исечкајте го на коцкички. Потоа блендирајте го во пире со помош на блендер или рачен миксер. Треба да добиете околу 2 чаши пире.
  2. Пирето од манго ставете го во тенџере на умерено-тивок оган. Гответе го со постојано мешање околу 8-10 минути или додека се намали до половина.
  3. Оставете го пирето од манго целосно да се олади.
  4. Во подлабок сад измешајте ги ладното манго и кондензираното млеко, па измешајте со жица за матење за да се соединат.
  5. Настрана со мискер во друг сад изматете ја слатката павлака во пенаст шлаг, па со лажица измешајте ја во смесата со манго. Мешајте неколку минути да нема грутки.
  6. Смесата претурете ја во пластични садови (или стаклен) со капак и замрзнете ја преку ноќ или најмалку 12 часа.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: