Рецепти
Сладолед од манго Ана Ѓорова

Летно уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Манго(2 големи )

Кондензирано млеко(350 Милилитри)

Слатка павлака(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Мангото изупете го од кората и исечкајте го на коцкички. Потоа блендирајте го во пире со помош на блендер или рачен миксер. Треба да добиете околу 2 чаши пире.
  2. Пирето од манго ставете го во тенџере на умерено-тивок оган. Гответе го со постојано мешање околу 8-10 минути или додека се намали до половина.
  3. Оставете го пирето од манго целосно да се олади.
  4. Во подлабок сад измешајте ги ладното манго и кондензираното млеко, па измешајте со жица за матење за да се соединат.
  5. Настрана со мискер во друг сад изматете ја слатката павлака во пенаст шлаг, па со лажица измешајте ја во смесата со манго. Мешајте неколку минути да нема грутки.
  6. Смесата претурете ја во пластични садови (или стаклен) со капак и замрзнете ја преку ноќ или најмалку 12 часа.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: