Рецепти
Сладолед торта Ана Ѓорова

Летна торта што ќе ја обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слатка павлака(250 Милилитри)

Белка од јајце(3 )

Шеќер во прав(150 Грама)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(150 Грама)

Сечкани ореви(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Слатката павлака и 100 г од шеќерот во прав изматете ги на најсилно со миксер додека добиете шлаг.
  2. Настрана изматете ги белките со 50 г шеќер во прав во цврст снег.
  3. Потоа соединете ги во еден сад, додајте го екстрактот од ванила и внимателно мешајте со лажица. Ставете во фрижидер 20 минути.
  4. Во меѓувреме чоколадото растопете го на пареа.
  5. Во калап за торти ставете хартија за печење, премачкајте еден слој од шлагот. Одозгора премачкајте топено чоколадо, па мелени ореви и на крај покријте со остатокот од смесата со белки и слатка павлака.
  6. Тортата ставете ја во фрижидер 2 часа пред послужување.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: