Рецепти
Слатко од малини Ана Ѓорова

Македонски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Малини(1 Килограм)

Шеќер(1.5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 180 минути

  1. За да не се распаднат малините, треба да се стават во 2 литри вода во која е растворено боракс (Натриумова сол на борот) и да стојат два часа.
  2. За тоа време во посебен сад ставете го шеќерот да се растопи, па кога ќе биде густо варен тргнете го од оган и оладете го.
  3. Во ладниот шеќер додајте ги малините и варете ги како и секое друго слатко, а повремено вадете ја пената.
  4. Садот покријте го со влажна крпа да отстои еден ден, а утредента послужете го.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: