Рецепти
Слатко од малини Ана Ѓорова

Македонски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Малини(1 Килограм)

Шеќер(1.5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 180 минути

  1. За да не се распаднат малините, треба да се стават во 2 литри вода во која е растворено боракс (Натриумова сол на борот) и да стојат два часа.
  2. За тоа време во посебен сад ставете го шеќерот да се растопи, па кога ќе биде густо варен тргнете го од оган и оладете го.
  3. Во ладниот шеќер додајте ги малините и варете ги како и секое друго слатко, а повремено вадете ја пената.
  4. Садот покријте го со влажна крпа да отстои еден ден, а утредента послужете го.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: