Рецепти
Слатко од малини Ана Ѓорова

Македонски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Малини(1 Килограм)

Шеќер(1.5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 180 минути

  1. За да не се распаднат малините, треба да се стават во 2 литри вода во која е растворено боракс (Натриумова сол на борот) и да стојат два часа.
  2. За тоа време во посебен сад ставете го шеќерот да се растопи, па кога ќе биде густо варен тргнете го од оган и оладете го.
  3. Во ладниот шеќер додајте ги малините и варете ги како и секое друго слатко, а повремено вадете ја пената.
  4. Садот покријте го со влажна крпа да отстои еден ден, а утредента послужете го.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: