Рецепти
Слатко од малини Ана Ѓорова

Македонски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Малини(1 Килограм)

Шеќер(1.5 Килограм)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 180 минути

  1. За да не се распаднат малините, треба да се стават во 2 литри вода во која е растворено боракс (Натриумова сол на борот) и да стојат два часа.
  2. За тоа време во посебен сад ставете го шеќерот да се растопи, па кога ќе биде густо варен тргнете го од оган и оладете го.
  3. Во ладниот шеќер додајте ги малините и варете ги како и секое друго слатко, а повремено вадете ја пената.
  4. Садот покријте го со влажна крпа да отстои еден ден, а утредента послужете го.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: