Рецепти
Солен колач од туна Ана Ѓорова

Солено предјадење или вечера од туна и варени компири. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Компирите сварете ги во солена вода, излупете ги и испасирајте ги.
  2. Потоа измешајте ги во сад со туната, јајцето, кашкавалот, сечканиот магдонос, сол и бибер.
  3. Смесата измешајте ја и замесете ја за да добиете хомогено тесто.
  4. Формирајте колач и извалкајте го во лебни трошки, па ставете го во фрижидер 30 минути. Попрскајте го со масло.
  5. Потоа завиткајте го во хартија за печење и ставете го во огноотпорен сад. Печете го во рерна на 200 степени, 30 минути.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: