Рецепти
Солен колач од туна Ана Ѓорова

Солено предјадење или вечера од туна и варени компири. Уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Компирите сварете ги во солена вода, излупете ги и испасирајте ги.
  2. Потоа измешајте ги во сад со туната, јајцето, кашкавалот, сечканиот магдонос, сол и бибер.
  3. Смесата измешајте ја и замесете ја за да добиете хомогено тесто.
  4. Формирајте колач и извалкајте го во лебни трошки, па ставете го во фрижидер 30 минути. Попрскајте го со масло.
  5. Потоа завиткајте го во хартија за печење и ставете го во огноотпорен сад. Печете го во рерна на 200 степени, 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: