Рецепти
Солен колач од туна
Солено предјадење или вечера од туна и варени компири. Уживајте!
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(400 Грама)
Туна во конзерва(400 Грама)
Јајце(1 )
Рендан кашкавал(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Компирите сварете ги во солена вода, излупете ги и испасирајте ги.
- Потоа измешајте ги во сад со туната, јајцето, кашкавалот, сечканиот магдонос, сол и бибер.
- Смесата измешајте ја и замесете ја за да добиете хомогено тесто.
- Формирајте колач и извалкајте го во лебни трошки, па ставете го во фрижидер 30 минути. Попрскајте го со масло.
- Потоа завиткајте го во хартија за печење и ставете го во огноотпорен сад. Печете го во рерна на 200 степени, 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во