Рецепти
Солен колач со маслинки Ана Ѓорова

Солен колач од маслинки и шунка за вкусен појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(150 Грама)

Јајце(3 )

Црни маслинки(120 Грама)

Шунка(120 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Суво оригано

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Јајцата скршете ги во еден сад, додајте го маслото, солта и ориганото. Измешајте и додајте го брашното измешано со печивото.
  2. Добро промешајте ја смесата со дрвена лажица и потоа додајте ги сечканите маслинки и шунката исечкана на коцки.
  3. Прелијте ја смесата во четвртаст калап претходно намастен со масло и печете го колачот во загреана рерна на 170 степени, околу 30 минути. Проверете дали колачот е готов со тоа што ќе боцнете чепкалка и ако излезе чиста тогаш извадете го од рерна.
  4. Печениот колач исечете го на парчиња и послужете го малку оладен.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: