Рецепти
Солен куглов Ана Ѓорова

Солен куглов колач со мортадела, кашкавал и кисели краставички – едноставен и вкусен појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Кашкавал(150 Грама)

Мортадела(150 Грама)

Кисели краставички(150 Грама)

Јогурт(150 Грама)

Масло(150 Грама)

Брашно(300 Грама)

Сол(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во длабок сад се матат јајцата, па се додаваат маслото, јогуртот, киселите краставички кои претходно сме ги исечкале, сечканата мортадела и сечканиот кашкавал, па мешајте додека смесата се соедини.
  2. Потоа додајте го во смесата брашното, прашакот за печиво, солта и повторно промешајте.
  3. Кугловиот калап премачкајте го со масло, истурете ја смесата во него и печете во рерна на 250°C додека зарумени.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: