Рецепти
Солен куглов
Солен куглов колач со мортадела, кашкавал и кисели краставички – едноставен и вкусен појадок со чаша јогурт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(4 )
Кашкавал(150 Грама)
Мортадела(150 Грама)
Кисели краставички(150 Грама)
Јогурт(150 Грама)
Масло(150 Грама)
Брашно(300 Грама)
Сол(1 Супена лажица)
Прашок за печиво(1 Пакување)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Во длабок сад се матат јајцата, па се додаваат маслото, јогуртот, киселите краставички кои претходно сме ги исечкале, сечканата мортадела и сечканиот кашкавал, па мешајте додека смесата се соедини.
- Потоа додајте го во смесата брашното, прашакот за печиво, солта и повторно промешајте.
- Кугловиот калап премачкајте го со масло, истурете ја смесата во него и печете во рерна на 250°C додека зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во