Рецепти
Солени бомбици Ана Ристеска

Вкусно и интересно предјадење од палента

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


5 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Водата се става да зоврие со солта, во неа се вари палентата, кога ќе се згусне, се остава да се излади.
  2. Во изладената палента се додаваат трите жолчки, сирењето, мешаниот зачин, биберот и други зачини по желба, потоа и ренданото сирење, и од сите нив се замесува смеса.
  3. Од така приготвената смеса се прават бомбици со големина на орев или малку поголеми.
  4. Бомбиците се валкаат во мелените ореви.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: