Рецепти
Солени бомбици Ана Ристеска

Вкусно и интересно предјадење од палента

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


5 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Водата се става да зоврие со солта, во неа се вари палентата, кога ќе се згусне, се остава да се излади.
  2. Во изладената палента се додаваат трите жолчки, сирењето, мешаниот зачин, биберот и други зачини по желба, потоа и ренданото сирење, и од сите нив се замесува смеса.
  3. Од така приготвената смеса се прават бомбици со големина на орев или малку поголеми.
  4. Бомбиците се валкаат во мелените ореви.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: