Рецепти
Солени бомбици
Вкусно и интересно предјадење од палента
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
5
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Вода(650 Милилитри)
Жолчка од јајце(3 )
Сирење(50 Грама)
Палента(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути
- Водата се става да зоврие со солта, во неа се вари палентата, кога ќе се згусне, се остава да се излади.
- Во изладената палента се додаваат трите жолчки, сирењето, мешаниот зачин, биберот и други зачини по желба, потоа и ренданото сирење, и од сите нив се замесува смеса.
- Од така приготвената смеса се прават бомбици со големина на орев или малку поголеми.
- Бомбиците се валкаат во мелените ореви.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во
Одлично изгледаат! 🙂