Рецепти
Солени руски капи
Одлично и декоративно предјадење што е погодно за секаква пригода
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(6 )
Вода(6 лажици врела )
Брашно(6 Супени лажици)
Прашок за печиво(1 )
Шунка(100 Грама)
Крем сирење(300 Грама)
Павлака(6 Децилитри)
Мајонез(8 Супени лажици)
Сирење(или кашкавал 250 грама )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути
- Белките се двојат од жолчките, па белките се матат во цврст снег со миксер. Се додаваат во нив две жолчки и две лажици врела вода.
- Се матат и преостанатите жолчки и водата, се додаваат брашното и печивото.
- Смесата се истура во плех со намрсена хартија. Се пече на 180 степени, околу 20 минути.
- Кората се лади, па потоа со калап или со чашка се вадат кругови.
- Крем сирењето се меша со сечканата шунка, се премачкува еден круг, па се лепи со друг.
- Мајонезот и павлаката се мешаат, па се премачкуваат колачињата и се наросуваат со рендано сирење или кашкавал и се декорираат по желба, може и со сусам.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во