Рецепти
Солени руски капи Ана Ѓорова

Одлично и декоративно предјадење што е погодно за секаква пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Сол

Вода(6 лажици врела )

Брашно(6 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Шунка(100 Грама)

Крем сирење(300 Грама)

Павлака(6 Децилитри)

Мајонез(8 Супени лажици)

Сирење(или кашкавал 250 грама )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Белките се двојат од жолчките, па белките се матат во цврст снег со миксер. Се додаваат во нив две жолчки и две лажици врела вода.
  2. Се матат и преостанатите жолчки и водата, се додаваат брашното и печивото.
  3. Смесата се истура во плех со намрсена хартија. Се пече на 180 степени, околу 20 минути.
  4. Кората се лади, па потоа со калап или со чашка се вадат кругови.
  5. Крем сирењето се меша со сечканата шунка, се премачкува еден круг, па се лепи со друг.
  6. Мајонезот и павлаката се мешаат, па се премачкуваат колачињата и се наросуваат со рендано сирење или кашкавал и се декорираат по желба, може и со сусам.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: