Рецепти
Солени руски капи Ана Ѓорова

Одлично и декоративно предјадење што е погодно за секаква пригода

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(6 )

Сол

Вода(6 лажици врела )

Брашно(6 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Шунка(100 Грама)

Крем сирење(300 Грама)

Павлака(6 Децилитри)

Мајонез(8 Супени лажици)

Сирење(или кашкавал 250 грама )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Белките се двојат од жолчките, па белките се матат во цврст снег со миксер. Се додаваат во нив две жолчки и две лажици врела вода.
  2. Се матат и преостанатите жолчки и водата, се додаваат брашното и печивото.
  3. Смесата се истура во плех со намрсена хартија. Се пече на 180 степени, околу 20 минути.
  4. Кората се лади, па потоа со калап или со чашка се вадат кругови.
  5. Крем сирењето се меша со сечканата шунка, се премачкува еден круг, па се лепи со друг.
  6. Мајонезот и павлаката се мешаат, па се премачкуваат колачињата и се наросуваат со рендано сирење или кашкавал и се декорираат по желба, може и со сусам.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: