Рецепти
Сос од ореви Ана Ѓорова

Сос од ореви и павлака кој е одличен за тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ореви(250 Грама)

Кисела павлака(250 Грама)

Лук(7 Чешниња)

Сирење(80-100 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Оревите добро се сомелуваат, а лукот се толчи.
  2. Мелените ореви се мешаат со сирењето (може да е некое помеко сирење или фета), па се додаваат толчените чешниња лук, киселата павлака и сол по вкус.
  3. Состојките се мешаат додека да се добие густа смеса како сос. Може да се стават и во блендер за убаво да се изедначи смесата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: