Рецепти
Сос од ореви Ана Ѓорова

Сос од ореви и павлака кој е одличен за тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ореви(250 Грама)

Кисела павлака(250 Грама)

Лук(7 Чешниња)

Сирење(80-100 )

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Оревите добро се сомелуваат, а лукот се толчи.
  2. Мелените ореви се мешаат со сирењето (може да е некое помеко сирење или фета), па се додаваат толчените чешниња лук, киселата павлака и сол по вкус.
  3. Состојките се мешаат додека да се добие густа смеса како сос. Може да се стават и во блендер за убаво да се изедначи смесата.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: