Рецепти
Специјалитет со пилешко и свинско месо Anita Arsoska

Специјалитет на кој тешко може да му се одолее

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(600 Грама)

Пилешко месо(600 Грама)

Сланина(250 Грама)

Свежи шампињони(300 Грама)

Сува везена црвена пиперка(2 Парчиња)

Кромид(2 Главици)

Кисела павлака(150 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Сол(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Месото убаво го миеме и го насолуваме. Го ставаме на тивок оган да се динста заедно со сечканиот кромид и сечканата црвена сува пиперка.
  2. Откако убаво ќе се издинстаат месата, ги додаваме чадената свинска сланина (исечкана на средни коцкички) и печурките, промешуваме и целата смеса ја ставаме во земјен сад и ја ставаме во рерна да се запече околу 30 минути на 180 степени.
  3. Потоа го вадиме ваганот од рерната, ја додаваме киселата павлака и го редиме ренданиот кашкавал низ целата површина го враќаме назад во рерна и оставаме да постои уште 15 минути да се растопи и потпече кашкавалот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: