Рецепти
Специјалитет со пилешко и свинско месо Anita Arsoska

Специјалитет на кој тешко може да му се одолее

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(600 Грама)

Пилешко месо(600 Грама)

Сланина(250 Грама)

Свежи шампињони(300 Грама)

Сува везена црвена пиперка(2 Парчиња)

Кромид(2 Главици)

Кисела павлака(150 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Сол(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Месото убаво го миеме и го насолуваме. Го ставаме на тивок оган да се динста заедно со сечканиот кромид и сечканата црвена сува пиперка.
  2. Откако убаво ќе се издинстаат месата, ги додаваме чадената свинска сланина (исечкана на средни коцкички) и печурките, промешуваме и целата смеса ја ставаме во земјен сад и ја ставаме во рерна да се запече околу 30 минути на 180 степени.
  3. Потоа го вадиме ваганот од рерната, ја додаваме киселата павлака и го редиме ренданиот кашкавал низ целата површина го враќаме назад во рерна и оставаме да постои уште 15 минути да се растопи и потпече кашкавалот.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: