Рецепти
Специјалитет со пилешко и свинско месо
Специјалитет на кој тешко може да му се одолее
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(600 Грама)
Пилешко месо(600 Грама)
Сланина(250 Грама)
Свежи шампињони(300 Грама)
Сува везена црвена пиперка(2 Парчиња)
Кромид(2 Главици)
Кисела павлака(150 Грама)
Рендан кашкавал(200 Грама)
Сол(по желба )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Месото убаво го миеме и го насолуваме. Го ставаме на тивок оган да се динста заедно со сечканиот кромид и сечканата црвена сува пиперка.
- Откако убаво ќе се издинстаат месата, ги додаваме чадената свинска сланина (исечкана на средни коцкички) и печурките, промешуваме и целата смеса ја ставаме во земјен сад и ја ставаме во рерна да се запече околу 30 минути на 180 степени.
- Потоа го вадиме ваганот од рерната, ја додаваме киселата павлака и го редиме ренданиот кашкавал низ целата површина го враќаме назад во рерна и оставаме да постои уште 15 минути да се растопи и потпече кашкавалот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во