Рецепти
Специјалитет со пилешко и свинско месо Anita Arsoska

Специјалитет на кој тешко може да му се одолее

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(600 Грама)

Пилешко месо(600 Грама)

Сланина(250 Грама)

Свежи шампињони(300 Грама)

Сува везена црвена пиперка(2 Парчиња)

Кромид(2 Главици)

Кисела павлака(150 Грама)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Сол(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Месото убаво го миеме и го насолуваме. Го ставаме на тивок оган да се динста заедно со сечканиот кромид и сечканата црвена сува пиперка.
  2. Откако убаво ќе се издинстаат месата, ги додаваме чадената свинска сланина (исечкана на средни коцкички) и печурките, промешуваме и целата смеса ја ставаме во земјен сад и ја ставаме во рерна да се запече околу 30 минути на 180 степени.
  3. Потоа го вадиме ваганот од рерната, ја додаваме киселата павлака и го редиме ренданиот кашкавал низ целата површина го враќаме назад во рерна и оставаме да постои уште 15 минути да се растопи и потпече кашкавалот.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: