Рецепти
Стек со зденки Ана Ристеска

Едноставен ручек со богат вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Стекот се мие, се сече на ленти и потоа се пржи во тава со врело масло, па се реди во тепсија за печење.
  2. Во друг сад со павлаката се вари на тивок оган, потоа се додаваат и зденките и сите зачини. Се меша додека се добие хомогена смеса.
  3. Откако сосот ќе биде изедначен, со него се полеваат наредените парчиња стек во тепсија.
  4. Тепсијата се става во загреана рерна.
  5. Откако јадењето малку ќе се запече, врз целата смеса се ренда кашкавал и се остава уште 10 минути во рерна да се допече.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: