Рецепти
Стек со зденки
Едноставен ручек со богат вкус
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(750 Грама)
Слатка павлака(1/2 )
Зденка(1 Пакување)
Кашкавал(200 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Стекот се мие, се сече на ленти и потоа се пржи во тава со врело масло, па се реди во тепсија за печење.
- Во друг сад со павлаката се вари на тивок оган, потоа се додаваат и зденките и сите зачини. Се меша додека се добие хомогена смеса.
- Откако сосот ќе биде изедначен, со него се полеваат наредените парчиња стек во тепсија.
- Тепсијата се става во загреана рерна.
- Откако јадењето малку ќе се запече, врз целата смеса се ренда кашкавал и се остава уште 10 минути во рерна да се допече.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во