Рецепти
Стек со зденки Ана Ристеска

Едноставен ручек со богат вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Стекот се мие, се сече на ленти и потоа се пржи во тава со врело масло, па се реди во тепсија за печење.
  2. Во друг сад со павлаката се вари на тивок оган, потоа се додаваат и зденките и сите зачини. Се меша додека се добие хомогена смеса.
  3. Откако сосот ќе биде изедначен, со него се полеваат наредените парчиња стек во тепсија.
  4. Тепсијата се става во загреана рерна.
  5. Откако јадењето малку ќе се запече, врз целата смеса се ренда кашкавал и се остава уште 10 минути во рерна да се допече.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: