Рецепти
Супа од домати со павлака Ана Ристеска

Вкусно и едноставно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(700 Грама)

Масло(1/2 Супена лажица)

Маргарин(15 Грама)

Компир(1 )

Кромид(1 Главица)

Млеко(4,5 Децилитри)

Босилек(2 Супени лажици)

Шеќер(2 Кафени лажици)

Сол

Бибер

Павлака(1,5 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Доматите и кромидот се лупат, па се сечкаат на коцки.
  2. На загреано масло и маргарин пропржете го сечканиот компир, па кромидот и доматите сечкани на коцки. Пржете 6 минути додека да омекне зеленчукот.
  3. Додајте го млекото и претходно приготвената пилешка супа, сечканиот босилек, сол и бибер. Варете 15 минути додека компирот не се свари.
  4. Тргнете ја супата од оган и оставете ја да се олади, па испасирајте ја. Претурете ја во друго чисто тенџере, зачинете по вкус.
  5. Пред послужување супата загрејте ја, сервирајте ја во чинии и додајте по една лажица павлака и сечкан магдонос.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: