Рецепти
Супа со моркови и зачини Ана Ѓорова

Лесна е за подготовка, а зачините и’ даваат посебен шмек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(1 Супена лажица)

Кромид(1/2 Главица)

Морков(225 Грама)

Ѓумбир(свеж исечкан околу 1/2 лажичка )

Коријандер(свеж исечкан околу 1/2 лажичка )

Куркума(свежа исечкана околу 1/2 лажичка )

Кумин(1/4 Кафена лажица)

Чили во прав(1/8 Кафена лажица)

Пилешка супа(1 Чаша)

Кокосово млеко(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Растопете го путерот на рингла во тенџере на умерен оган. Додајте ги исечканите кромид, моркови и зачините. Измешајте и гответе додека да омекнат зеленчуците, околу 10 минути.
  2. Додајте пилешката супа, колку да ги покрие зеленчуците. Додајте уште супа по потреба . Оставете ја смесата да зоврие и продолжете со варење уште 10 минути додека морковите целосно омекнат.
  3. Потоа тргнете од оган и со рачен блендер измиксирајте го зеленчукот во тенџерето. Или ставете од супата во блендер, изблендирајте и вратете во тенџере така на неколку пати.
  4. Додајте го кокосовото млеко, зачинете ја супата со сол и бибер по вкус и послужете ја со сечкан коријандер по желба.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: