Рецепти
Свински ребра со мед
Свинските ребра приготвени на овој начин се посебно вкусни
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински ребра(1/2 Килограм)
Маслиново масло(1 Супена лажица)
Мед(2,5 Супени лажици)
Темен соја сос(1 Кафена лажица)
Кечап(2 Супени лажици)
Лук(4 Чешниња)
Италијански зачин (мешан зачин)
Вода(100 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути
- Во сад се прави саламура за премачкување на ребрата, и тоа од маслиновото масло, медот, соја-сосот, кечапот, лукот, сол, бибер и мешавина зачини. Убаво се промешува.
- Со вака приготвениот сос се премачкуваат рабрата од сите страни и се оставаат да отстојат еден час во фрижидер за да ги впијат состојките на сосот.
- Потоа, ребрата се ставаат во тепсија во која ќе се печат. Во тепсијата се става вода.
- Рерната се загрева на 160 степени, теспсијата со ребрата се става да се печат околу 80 минути или додека добијат убава заруменета боја
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во