Рецепти
Свински ребра со мед Ана Ристеска

Свинските ребра приготвени на овој начин се посебно вкусни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(1/2 Килограм)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Мед(2,5 Супени лажици)

Темен соја сос(1 Кафена лажица)

Кечап(2 Супени лажици)

Лук(4 Чешниња)

Сол

Бибер

Италијански зачин (мешан зачин)

Вода(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути

  1. Во сад се прави саламура за премачкување на ребрата, и тоа од маслиновото масло, медот, соја-сосот, кечапот, лукот, сол, бибер и мешавина зачини. Убаво се промешува.
  2. Со вака приготвениот сос се премачкуваат рабрата од сите страни и се оставаат да отстојат еден час во фрижидер за да ги впијат состојките на сосот.
  3. Потоа, ребрата се ставаат во тепсија во која ќе се печат. Во тепсијата се става вода.
  4. Рерната се загрева на 160 степени, теспсијата со ребрата се става да се печат околу 80 минути или додека добијат убава заруменета боја
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: