Рецепти
Свински ребра со мед Ана Ристеска

Свинските ребра приготвени на овој начин се посебно вкусни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински ребра(1/2 Килограм)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Мед(2,5 Супени лажици)

Темен соја сос(1 Кафена лажица)

Кечап(2 Супени лажици)

Лук(4 Чешниња)

Сол

Бибер

Италијански зачин (мешан зачин)

Вода(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути

  1. Во сад се прави саламура за премачкување на ребрата, и тоа од маслиновото масло, медот, соја-сосот, кечапот, лукот, сол, бибер и мешавина зачини. Убаво се промешува.
  2. Со вака приготвениот сос се премачкуваат рабрата од сите страни и се оставаат да отстојат еден час во фрижидер за да ги впијат состојките на сосот.
  3. Потоа, ребрата се ставаат во тепсија во која ќе се печат. Во тепсијата се става вода.
  4. Рерната се загрева на 160 степени, теспсијата со ребрата се става да се печат околу 80 минути или додека добијат убава заруменета боја
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: