Рецепти
Свинско печено во маринада
Месото приготвено на овој начин може бара повеќе време, но нема да погрешите бидејќи е многу вкусно и сочно
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 5 часа
- Во сад измешајте ги сенфот и сите зачини. Од зачините може да ставате по 1/2 или 1 лажица – зависи по ваш вкус.
- Месото, на крупни парчиња, премачкајте го со маринадата и оставете го во фрижидер преку ноќ.
- Утредента во плех ставете го месото и додајте 1/2 чаша маслиново масло, вода и бело вино колку да се покрие месото во садот.
- Ставете го плехот на рингла на оган и зовријте ја течноста, па ставете го месото во загреана рерна на 150°C да се пече 4-5 часа. Повремено проверувајте дали е печено. Може да го печете 3 часа на 180°C.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во