Рецепти
Свинско печено во маринада Ана Ѓорова

Месото приготвено на овој начин може бара повеќе време, но нема да погрешите бидејќи е многу вкусно и сочно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 часа

  1. Во сад измешајте ги сенфот и сите зачини. Од зачините може да ставате по 1/2 или 1 лажица – зависи по ваш вкус.
  2. Месото, на крупни парчиња, премачкајте го со маринадата и оставете го во фрижидер преку ноќ.
  3. Утредента во плех ставете го месото и додајте 1/2 чаша маслиново масло, вода и бело вино колку да се покрие месото во садот.
  4. Ставете го плехот на рингла на оган и зовријте ја течноста, па ставете го месото во загреана рерна на 150°C да се пече 4-5 часа. Повремено проверувајте дали е печено. Може да го печете 3 часа на 180°C.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: