Рецепти
Свинско печено во маринада Ана Ѓорова

Месото приготвено на овој начин може бара повеќе време, но нема да погрешите бидејќи е многу вкусно и сочно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 5 часа

  1. Во сад измешајте ги сенфот и сите зачини. Од зачините може да ставате по 1/2 или 1 лажица – зависи по ваш вкус.
  2. Месото, на крупни парчиња, премачкајте го со маринадата и оставете го во фрижидер преку ноќ.
  3. Утредента во плех ставете го месото и додајте 1/2 чаша маслиново масло, вода и бело вино колку да се покрие месото во садот.
  4. Ставете го плехот на рингла на оган и зовријте ја течноста, па ставете го месото во загреана рерна на 150°C да се пече 4-5 часа. Повремено проверувајте дали е печено. Може да го печете 3 часа на 180°C.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: