Рецепти
Тарт од лимон Ана Ристеска

Совршено сладок тарт со неодолив вкус на лимон

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Свеж сок од лимон(1/3 Чаша)

Шеќер(1 1/2 Чаша)

Рендана кора од лимон(1 Супена лажица)

Рендана кора од портокал(1 Супена лажица)

Путер(стопен 1/3 чаша за филот )

Брашно(2 Чаши)

Шеќер во прав(1/2 Чаша)

Путер(ладен 3/4 чаша за тестото )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени
  2. Во блендер ставете ги јајцата, сок од лимон, шеќер, кора од лимон и кора од портокал и блендирајте ги. Потоа додајте го путерот и повторно блендирајте додека смесата не стане мазна. Префрлате ја смесата во еден сад.
  3. Во чист блендер ставете го брашното и шеќерот во прав. Додајте го путерот и блендирајте додека смесата не стане како песок и состојките се убаво измешани.
  4. Во ниско тавче се печење ставете хартија за печење и префрлете ја смесата со брашното. Убваво натапкајте го тестото. Одозгора сипете ја смесата со јајцата и печете го тартот околу 30-35 минути.
  5. Кога ќе биде целосно оладен поросете го со шеќер во прав и послужете.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: