Рецепти
Тарт од лимон Ана Ристеска

Совршено сладок тарт со неодолив вкус на лимон

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Свеж сок од лимон(1/3 Чаша)

Шеќер(1 1/2 Чаша)

Рендана кора од лимон(1 Супена лажица)

Рендана кора од портокал(1 Супена лажица)

Путер(стопен 1/3 чаша за филот )

Брашно(2 Чаши)

Шеќер во прав(1/2 Чаша)

Путер(ладен 3/4 чаша за тестото )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 55 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени
  2. Во блендер ставете ги јајцата, сок од лимон, шеќер, кора од лимон и кора од портокал и блендирајте ги. Потоа додајте го путерот и повторно блендирајте додека смесата не стане мазна. Префрлате ја смесата во еден сад.
  3. Во чист блендер ставете го брашното и шеќерот во прав. Додајте го путерот и блендирајте додека смесата не стане како песок и состојките се убаво измешани.
  4. Во ниско тавче се печење ставете хартија за печење и префрлете ја смесата со брашното. Убваво натапкајте го тестото. Одозгора сипете ја смесата со јајцата и печете го тартот околу 30-35 минути.
  5. Кога ќе биде целосно оладен поросете го со шеќер во прав и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: