Рецепти
Тарт од мушмули Ана Ристеска

Вкусен есенски десерт од мушмули

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(150 Грама)

Брашно(350 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Шеќер(175 Грама)

Јајце(3 )

Мушмула(400 Грама)

Кондензирано млеко(397 Грама)

Цимет(1 Кафена лажица)

Морско оревче(1 Кафена лажица)

Рендана кора од портокал(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Путерот убаво издробете го во просејаното брашно во кое измешавте прашак за печиво. Додајте 150 грама шеќер, јајце и замесете тесто.
  2. Тестото расукајте го, оставајќи го малку подигнато на краевите и развлечете го во намастена тепсија.
  3. Измешајте ги пирето од мушмули, млекото, јајцата, зачините, шеќерот и кората од лимон со миксер.
  4. Сипете го филот врз тестото и печете на 200 степени околу 45 минути.

 

За пирето од мушмули: потребно е да имате зрели мушмули. Исчистете ги и ќе го добиете пирето.

Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: