Рецепти
Тарт од мушмули
Вкусен есенски десерт од мушмули
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Путер(150 Грама)
Брашно(350 Грама)
Прашок за печиво(1/2 Пакување)
Шеќер(175 Грама)
Јајце(3 )
Мушмула(400 Грама)
Кондензирано млеко(397 Грама)
Цимет(1 Кафена лажица)
Морско оревче(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Путерот убаво издробете го во просејаното брашно во кое измешавте прашак за печиво. Додајте 150 грама шеќер, јајце и замесете тесто.
- Тестото расукајте го, оставајќи го малку подигнато на краевите и развлечете го во намастена тепсија.
- Измешајте ги пирето од мушмули, млекото, јајцата, зачините, шеќерот и кората од лимон со миксер.
- Сипете го филот врз тестото и печете на 200 степени околу 45 минути.
За пирето од мушмули: потребно е да имате зрели мушмули. Исчистете ги и ќе го добиете пирето.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во