Рецепти
Тава со карфиол (посно) Ана Ѓорова

Вкусна и посна тава која може да ја подготвите како гарнир или како главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Килограм)

Ориз(100 Грама)

Праз(1 )

Кромид(1 Главица)

Компир(3 )

Морков(4 )

Кари во прав

Сол

Бибер

Вегета

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Буковец

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Кромидот и празот ситно се сечкаат, морковите и компирите се сечат на парчиња, а карфиолот исто така ситно се сечка.
  2. Во тавче се става масло да се загрее, па се додаваат зеленчуците, оризот и зачините.
  3. Откако убаво ќе се запржи се додава вода колку да се покријат зеленчуците и се ставаат да се печат во загреана рерна околу 1 час.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: