Рецепти
Тава со карфиол (посно) Ана Ѓорова

Вкусна и посна тава која може да ја подготвите како гарнир или како главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Килограм)

Ориз(100 Грама)

Праз(1 )

Кромид(1 Главица)

Компир(3 )

Морков(4 )

Кари во прав

Сол

Бибер

Вегета

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Буковец

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Кромидот и празот ситно се сечкаат, морковите и компирите се сечат на парчиња, а карфиолот исто така ситно се сечка.
  2. Во тавче се става масло да се загрее, па се додаваат зеленчуците, оризот и зачините.
  3. Откако убаво ќе се запржи се додава вода колку да се покријат зеленчуците и се ставаат да се печат во загреана рерна околу 1 час.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: