Рецепти
Тава со карфиол (посно) Ана Ѓорова

Вкусна и посна тава која може да ја подготвите како гарнир или како главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Килограм)

Ориз(100 Грама)

Праз(1 )

Кромид(1 Главица)

Компир(3 )

Морков(4 )

Кари во прав

Сол

Бибер

Вегета

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Буковец

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Кромидот и празот ситно се сечкаат, морковите и компирите се сечат на парчиња, а карфиолот исто така ситно се сечка.
  2. Во тавче се става масло да се загрее, па се додаваат зеленчуците, оризот и зачините.
  3. Откако убаво ќе се запржи се додава вода колку да се покријат зеленчуците и се ставаат да се печат во загреана рерна околу 1 час.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: