Рецепти
Тиквички на милански начин Ана Ѓорова

Италијански специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 )

Домат(2 )

Димена сланина(100 Грама)

Црвен кромид(1 Главица)

Магдонос

Брашно(2 Супени лажици)

Рузмарин(3 Гранчиња)

Кисела павлака(300 Милилитри)

Рендан пармезан(40 Грама)

Суво оригано(1 Супена лажица)

Лук(1 Чешне)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сечканите лук и кромид пржете ги на загреано масло во тава на оган, сланината исечкајте ја на коцки и додајте ја во тавата.
  2. Откако ќе се испржат, тргнете ја тавата од оган.
  3. Доматите излупете ги и исечете ги на коцки и ставете ги во огноотпорен сад намастен со масло.
  4. Тиквичкате излупете ја и исечете ја на тенки ленти по должина. Наредете ги лентите тиквичка врз доматите во садот и посолете.
  5. Потоа во садот додајте ги и испржените кромид, лук и сланина.
  6. Во друг длабок сад, магдоносот и листовите рузмарин ситно исечкајте ги и измешајте ги со киселата павлака.
  7. Потоа во садот со магдоносот додајте ги брашното, ориганото и ренданиот пармезан. Зачинете со сол и бибер и мешајте со жица за матење додека смесата се соедини.
  8. Со смесата прекријте ја содржината во огноотпорниот сад.
  9. Печете го јадењето во претходно загреана рерна на 180°C околу 30 минути.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: