Рецепти
Тиквички со моцарела Ана Ѓорова

Пржени тиквички како гарнир со месо или риба или за предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(2 )

Моцарела сирење(2 Топки)

Брашно(2 Супени лажици)

Лебни трошки(2 Супени лажици)

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Тиквичките се лупат, се рендаат, се посолуваат и се оставаат да отстојат 15 минути за да се исцедат од водата.
  2. Се процедуваат, им се додаваат јајце, брашно, лебни ронки и рендана моцарела.
  3. По потреба се досолуваат, а потоа смесата се остава половина час во фрижидер.
  4. Смесата добро се меша, па со лажица се вади во чинијата со лебни трошки.
  5. Со дланки се обликуваат плескавици и се пржат во загреано масло додека заруменат од двете страни.
  6. Се служат топли со пролетна салата.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: