Рецепти

Тиквички со моцарела
Пржени тиквички како гарнир со месо или риба или за предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(2 )
Моцарела сирење(2 Топки)
Брашно(2 Супени лажици)
Лебни трошки(2 Супени лажици)
Јајце(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Тиквичките се лупат, се рендаат, се посолуваат и се оставаат да отстојат 15 минути за да се исцедат од водата.
- Се процедуваат, им се додаваат јајце, брашно, лебни ронки и рендана моцарела.
- По потреба се досолуваат, а потоа смесата се остава половина час во фрижидер.
- Смесата добро се меша, па со лажица се вади во чинијата со лебни трошки.
- Со дланки се обликуваат плескавици и се пржат во загреано масло додека заруменат од двете страни.
- Се служат топли со пролетна салата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во