Рецепти
Тирамису Ана Ристеска

Популарен италијански десерт со кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маскарпоне сирење(600 Грама)

Јајце(6 )

Ванила во прав(2 Пакувања)

Пишкоти(1 Пакување)

Шеќер(6 Супени лажици)

Кафе(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Се земаат 3 посебни садови, во едниот се ставаат 6 белки, во вториот 6 жолчки со 6 лажици шеќер, а во третиот маскарпоне со ванила и по желба 2 лажици ликер.
  2. Прво се матат белките, потоа жолчките па маскарпонето. Сето тоа се соединува меѓутоа се меша внимателно со голема лажица, не со миксер.
  3. Пишкотите се макнуваат во кафето па се редат на здела во која ќе се сервира. Врз нив се става пола од кремот, пак се реди пола пишкоти потопени во кафе па се додава останатиот крем.
  4. Со цедилка за чај одозгора за посипува какао или чоколадо во прав. Се остава да отстои во фрижидер најмалку 3 часа.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: