Рецепти
Тирамису Ана Ристеска

Популарен италијански десерт со кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маскарпоне сирење(600 Грама)

Јајце(6 )

Ванила во прав(2 Пакувања)

Пишкоти(1 Пакување)

Шеќер(6 Супени лажици)

Кафе(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Се земаат 3 посебни садови, во едниот се ставаат 6 белки, во вториот 6 жолчки со 6 лажици шеќер, а во третиот маскарпоне со ванила и по желба 2 лажици ликер.
  2. Прво се матат белките, потоа жолчките па маскарпонето. Сето тоа се соединува меѓутоа се меша внимателно со голема лажица, не со миксер.
  3. Пишкотите се макнуваат во кафето па се редат на здела во која ќе се сервира. Врз нив се става пола од кремот, пак се реди пола пишкоти потопени во кафе па се додава останатиот крем.
  4. Со цедилка за чај одозгора за посипува какао или чоколадо во прав. Се остава да отстои во фрижидер најмалку 3 часа.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: