Рецепти
Тирамису со рум Ана Ѓорова

Непечен италијански десерт од кафе и рум

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Маскарпоне сирење(250 Грама)

Шеќер(7-10 Супени лажици)

Пишкоти(300 Грама)

Еспресо(300-400 Милилитри)

Рум(малку )

Какао(за посипување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Искршете ги јајцата и одвојте ги белките од жолчките, па изматете ги жолчките со 7-10 лажици какао (зависи колку благо сакате да биде), па ставете ги да се варат 10 минути на пареа додека згуснат.
  2. Во оваа смеса додајте го маскарпоне сирењето исцедено од вода и промешајте.
  3. Белките изматете ги во цврст снег и додајте ги со смесата.
  4. Сварете го кафето, па оставете го да се олади и оставете го во еден сад.
  5. Во друг сад ставете го румот. Натопувајте ги пишкотите во румот, па во кафето и редете ги во сад за тирамису, па премачкајте ги со ред крем. Продолжете по истиот распоред (ред пишкоти ред крем) додека не ги потрошите сите состојки.
  6. Посипете го тирамисуто со какао и оставете да се стегне во фрижидер.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: