Рецепти
Тоблероне Ана Ѓорова

Домашни тоблероне чоколадни триаголници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Црно чоколадо(100 Грама)

Сусам(100 Грама)

Ореви(2 Шаки)

Шеќер(250 Грама)

Маргарин(125 Грама)

Бисквити(10 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Најпрвин за овој рецепт е потребно да ги истолчите оревите и да ги измелете бисквитите.
  2. Јајцата и шеќерот се топат на тивок оган со постојано мешање, па во смесата се додава маргарин и 4 коцки чоколада.
  3. Кога смесата ќе се стопи и соедини, се додава сусамот, мелените бисквити и толчените ореви.
  4. Смесата се распоредува во модли со триаголна форма со фолија и се става во фрижидер за да се стврдне.
  5. Стопете го останатото чоколадо. Извадете го десертот од фрижидер и полијте го чоколадото врз него.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: