Рецепти
Топло чоколадо со црвено вино Ана Ѓорова

Совршен топол пијалак за доцна попладне или по вечерата со кој ќе ги изненадите пријателите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(1 Пакување)

Млеко(1 Чаша)

Црвено вино(½ Чаша)

Шеќер(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Екстракт од ванила(½ Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Чоколадото искршете го на ситни парчиња.
  2. Ставете го во тенџере на тивок оган со виното, млекото и шеќерот (ако користите погорко чоколадо, пример црно чоколадо со какао, тогаш додајте ги 2-те лажици шеќер, во спротивно тоа е право на избор ако сакате пијалакот да биде поблаг).
  3. Непрекинато мешајте додека чоколадото целосно се растопи.
  4. Тргнете од оган и измешајте ги прстофатот сол и екстрактот од ванила.
  5. Измешајте да се соединат состојките, претурете во чаши и веднаш послужете.
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Расолница
Чај со брусница и зачини
Чај со јаболко
Лате со јаболко и цимет
Топло чоколадо со црвено вино
Смути со калинки
Сок (сируп) од бозел
Смути од ѓумбир и круши
Смути од круши и ванила
Есенско смути
Овесно смути со кафе
Смути со киви и шумско овошје
Домашен ликер од калинки
Шејк со јаболко
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума
Сок од моркови и ѓумбир
Смути од тиква
Смути од грозје
Сок од јаболко
Смути со смокви
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Смути со малини
Смути со праски
Шејк од краставици
Овошно фрапе
Коктел виски соур

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: