Рецепти
Торта од шумско овошје и крем Ана Ристеска

Лесен, личен и вкусен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Хопла(2 Чаши)

Шеќер во прав(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 1/2 Кафена лажица)

Милиброд со овошје(1 Пакување)

Јагоди(453 Грама)

Малини(170 Грама)

Капини(170 Грама)

Џем од јагоди(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Со електричен миксер изматете ја хоплата, шеќерот во прав и екстрактот од ванила. Матете додека смесата не се згусне и стврдне.
  2. Во голем стаклен сад наредете половина од милибродот (исечкан на коцки), па една третина од овошјето, половина од кремот, целиот џем (гледајте да биде на собна температура за да можете полесно да го намачкате), останатиот дел од милибродот, една третина од овошјето, останатиот дел од кремот и последната третина од овошјето.
  3. Ставете ја тортата во фрижидер околу 15 минути и послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: