Рецепти
Торта од шумско овошје и крем
Лесен, личен и вкусен десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Хопла(2 Чаши)
Шеќер во прав(1/2 Чаша)
Екстракт од ванила(1 1/2 Кафена лажица)
Милиброд со овошје(1 Пакување)
Јагоди(453 Грама)
Малини(170 Грама)
Капини(170 Грама)
Џем од јагоди(1/2 Чаша)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути
- Со електричен миксер изматете ја хоплата, шеќерот во прав и екстрактот од ванила. Матете додека смесата не се згусне и стврдне.
- Во голем стаклен сад наредете половина од милибродот (исечкан на коцки), па една третина од овошјето, половина од кремот, целиот џем (гледајте да биде на собна температура за да можете полесно да го намачкате), останатиот дел од милибродот, една третина од овошјето, останатиот дел од кремот и последната третина од овошјето.
- Ставете ја тортата во фрижидер околу 15 минути и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во