Рецепти
Торта од шумско овошје и крем Ана Ристеска

Лесен, личен и вкусен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Хопла(2 Чаши)

Шеќер во прав(1/2 Чаша)

Екстракт од ванила(1 1/2 Кафена лажица)

Милиброд со овошје(1 Пакување)

Јагоди(453 Грама)

Малини(170 Грама)

Капини(170 Грама)

Џем од јагоди(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Со електричен миксер изматете ја хоплата, шеќерот во прав и екстрактот од ванила. Матете додека смесата не се згусне и стврдне.
  2. Во голем стаклен сад наредете половина од милибродот (исечкан на коцки), па една третина од овошјето, половина од кремот, целиот џем (гледајте да биде на собна температура за да можете полесно да го намачкате), останатиот дел од милибродот, една третина од овошјето, останатиот дел од кремот и последната третина од овошјето.
  3. Ставете ја тортата во фрижидер околу 15 минути и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: