Рецепти
Тост со омлет
Одличен и брз појадок за со шолја чај. Уживајте!
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(2 Парчиња)
Јајце(2 помали )
Масло(1 Супена лажица)
Кромид(2-3 лажици исечкан )
Црвена пиперка(1/2 )
Кашкавал(1 Парче)
Путер(за премачкување на лебот )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути
- Исечкајте ги кромидот, пиперките и коријандерот на многу ситно.
- Во сад изматете ги јајцата, додајте го сечканиот зеленчук и зачинете со сол, куркума, црвен пипер и бибер по вкус.
- Во тава загрејте лажица масло, па пржете ги јајцата додека фати коричка на површината. Со помош на модла, може да формирате коцка и во модлата да ги пржите јајцата.
- Кога ќе се испржат на едната страна, превртете ги јајцата од другата страна, додајте го парчето кашкавал и пржете.
- Потоа со лажица извадете ги јајцата, кратко преместете ги на чинија, во тавата ставете парче леб (претходно премачкан со путер), потоа вратете го омлетот врз лебот и поклопете со друга кришка леб. Печете го додека лебот стане крцкав.
- Тостот исечете го на триаголници и послужете го топол со чаша чај.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во