Рецепти
Тост со спанаќ Ана Ѓорова

Рецепт со вкусна комбинација на состојки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(8 Парчиња)

Спанаќ(250 Грама)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Масло(80 Грама)

Кромид(1 Главица)

Доматно пире(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Добро измијте го спанаќот во врела вода.
  2. Кога ќе биде готов, исцедете го и сечете го на крупно.
  3. Кромидот исечкајте го, и на загреано тавче на масло ставете го заедно со спанаќот да се пропржат неколку минути.
  4. Потоа додадете доматно пире, посолете и промешајте.
  5. На секое од лепчињата ставете од смесата и одозгора изрендајте кашкавал.
  6. Вака подготвените лепчиња, ставете ги во рерна да се потпечат.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: